Teotihuacan, Ciutat dels Déus |
Caixa Fórum Barcelona ha inaugurat, el passat 1 d'abril, l'exposició Teotihuacan, Ciutat dels Déus (en idioma náhualt, “Teotihuacan” significa “el lloc dels déus” o “el lloc on es fan els déus”), que romandrà oberta fins el pròxim 19 de juny. La mostra recull més de 400 obres mestres, provinents dels museus més importants de Mèxic. Teotihuacan va tenir el privil·legi d'ésser, durant quasi 800 anys, el cor d'una notable civilització. Va ser una de les grans ciutats de l'antiguitat, la més gran de les construïdes en terres americanes.
L'exposició recorre els aspectes més importants de Teotihuacan –l'apogeu de la qual es va assolir entre els segles II i VII d.C.– “a través d'un recorregut estructurat en sis àmbits, on es tracten temes com l'arquitectura i l'urbanisme, la política, la guerra i l'economia; les creences i rituals, i la vida als palaus i carrers de la ciutat”. Comprèn des d'objectes molt senzills, com utensilis de cuina, fins a escultures i pintures murals.
Per últim, l'exposició ens aproxima a la relació que va mantenir Teotihuacan amb les cultures del seu veïnatge.
Caixa Forum Barcelona ha inaugurado, el pasado 1 de abril, la exposición Teotihuacan. Ciudad de los Dioses (en idioma náhualt, Teotihuacan significa « el lugar de los dioses » o « el lugar donde se hacen los dioses »), que estará abierta hasta el próximo 19 de junio. La muestra reúne más de 400 obras maestras, provenientes de los museos más importantes de México. Teotihuacan tuvo el privilegio de ser durante casi 800 años el corazón de una notable civilización. Fue una de las grandes ciudades de la antigüedad, la mayor de las construidas en tierras americanas.
La exposición recorre los aspectos más importantes de Teotihuacan –cuyo apogeo se alcanzó entre los siglos II y VII dC– « a través de un recorrido estructurado en seis ámbitos, donde se tratan temas como la arquitectura y el urbanismo, la política, la guerra y la economía ; las creencias y rituales, y la vida en los palacios y en las calles de la ciudad ». Comprende desde objetos muy sencillos, como utensilios de cocina, hasta esculturas y pinturas murales.